Honor 9

Honor 9 den nya toppmodellen

Förra årets toppmodell från Huawei’s systerbolag Honor vad nummer 8 som var en riktigt bra telefon och blev en storsäljare. Honor satsade på omfattande reklam med bland annat Petter i huvudrollen. Nu är Petter tillbaks och presenterar uppföljaren Honor 9. Designen på dom olika modellerna är väldigt snarlik och det har inte hänt så mycket på utsidan.

 

Design och Skärm

Honor 9 är en medelstor telefon och som Honor 8 har den en baksida av polerat glas som kallas 2,5D som gör att glaset skiftar i olika nyanser när man betraktar telefonen ur olika synvinklar. Precis om föregångaren är telefonen väldigt hal tack vare den polerade baksidan och du bör köpa ett mobilskal till Honor 9 för att skydda dig mot att den slinker ur handen. Det är ett annat urval av färger gentemot föregångaren och dom du kan välja mellan är grå, blå, svart och guld. Tillverkaren har gjort en stor förändring genom att placera fingeravtycksläsaren på framsidan under skärmen istället för på baksidan vilket har varit ett signum både för tidigare modeller både från Huawei och Honor. Skärmen på Honor 9 har krympt lite gentemot föregångaren och mäter 5,15 tum och har full-HD upplösning och använder sig av en IPS panel.

 

Kameror på Honor 9

Honor 9 har dubbla kameror på baksidan. En av kamerorna fångar svartvitt och en som fånga färg och detta ger dig färgrikare bilder och förbättrade svartvita foton. Kamerorna kan även zooma optiskt upp till 2 gånger utan att det sker någon kvalitetsförsämring. En uppgradering från föregångaren är att Honor 9 kan filma i 4K kvalitet och selfiekameran har en 8 megapixel upplösning och kamerorna på baksidan har en upplösning på 20 megapixel.

 

Dubbla Sim-kort och Snabbladdning

Lagringskapaciteten i Honor 9 är på 64 GB och den har ett arbetsminne på 4 GB förutom den interna lagringen kan du utöka med ett extra minneskort på upp till 256GB. Kortplatsen har dock en dubbelfunktion och du kan välja mellan att använda den för utökat minne eller för ett extra sim-kort. Batteritiden är 10% bättre än på tidigare Honor 8 som hade riktigt bra batterikapacitet. Snabbladdning i en halvtimme ger 40% batteriladdning.

 

Honor 9 kan nästan mäta sig med dom dyrare premium modellerna på marknaden men till en lägre prislapp. Det som saknas på Honor 9 är vattentätheten och dubbla högtalare.

 

M3 har gjort ett större test av Honor 9 som du kan läsa här.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *