paddnacke

BARNEN DRABBAS AV “PADDNACKE”

Vårt beroende av teknik har lett till ännu en åkomma som följer musarmen. Nu handlar det om ”paddnacke”, som är vanligast hos barn och är ett resultat av det flitiga användandet av surfplattor.

Våra iPhones har fått en stor roll i våra liv och de flesta kan förmodligen inte tänka sig ett liv utan dem. Ungefär samma förhållande har en stor del av befolkningen fått till sina iPads och denna del av befolkningen är framförallt barn. De flesta barnfamiljer har nuförtiden minst en surfplatta att tillgå och den är väldigt bra på många sätt. Bland annat erbjuder den barnen en obegränsad mängd underhållning. De kan lyssna på musik, se på filmer, spela spel och så mycket mer. Dessutom kan surfplattan användas i pedagogiskt syfte och man kan lära sig saker lättare med surfplattan.

Paddnacke har blivit vanligt

Men solen har även sina fläckar och surfplattan leder till en del skador. Fenomenet ”paddnacke” har kommit med surfplattans framfart och många barn har börjat lida av just paddnacke. Paddnacke är en åkomma som innebär att den drabbade får väldigt ont i nacken. Den här värken i nacken kommer från att den som använder en surfplatta mycket, även sitter med sin nacke i en konstig ställning mycket. De flesta som använder en surfplatta sitter nämligen med surfplattan i knät och tittar ner på den. Varför så många barn har drabbats av detta är att de blir så uppslukade i det de håller på med på plattan, att de inte känner att det kanske är dags att byta sittställning. Läs mer.

Tips till föräldrar

Har ens barn fått paddnacke finns en del saker att göra som förälder. Först och främst måste man hitta andra aktiviter som barnet kan göra, så att den inte hela tiden sitter med surfplattan. Försök även att inte ta med surfplattan när ni lämnar huset. Barnet bör inte sitta med sin platta mer än tre timmar per dag. Om barnet redan fått ont i nacken kan man försöka massera på det onda och självklart stänga av surfplattan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *